Nu ik de zestig meter lijn heb gepasseerd, heb ik de droom om mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Mijn naam is Lisanne Schol, 29 jaar, geboren en getogen in Purmerend. Ik ben een speerwerper die momenteel het Nederlands record van 60.92m in handen heeft. Ik woon nu twee jaar in Amstelveen. Dit is ook de plek waar ik train met mijn partner, trainingsmaatje en coach Erwin. Een perfecte combinatie voor mij! Voor Javelin specifieke trainingen ga ik naar Woerden om te trainen met Keith Beard. Het is altijd mijn droom geweest om als eerste Nederlandse atlete de 60m lijn te halen. Nadat ik die lijn in 2019 had gebroken, begon ik te geloven dat ik me kon kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

De keuzes die ik maak zijn een beetje anders dan de meeste atleten. Ik werk twintig uur per week als bewegingstherapeut bij Prinsenstichting in Purmerend. Sinds 2019 ondersteunen ze me door flexibeler te zijn, zodat ik op trainingskamp kan gaan of internationale wedstrijden kan bijwonen. Die levensstijl, het combineren van mijn werk met mijn sportcarrière past goed bij mij. Ik werk graag met mensen, om hen te helpen een beter leven te krijgen.

De energie en voldoening die ik krijg van mijn werk is allemaal de moeite waard.


Wil je meer weten van Lisanne? Bekijk hier haar Instagram!

Reageer